Tomt

Hur kom det sig att vi valde just denna tomten? Vid första anblicken kände vi att det är så här vi vill bo. I lugna, aningen lantliga omgivningar i ett samhälle som har allt man behöver. Men hur vi hittade tomten är en längre historia.

Vi har alltid tänkt oss en tomt med utsikt, mot en sjö, äng eller något annat som fångar blicken.
När vi för lite mer än ett år sedan hittade just den tomten så trodde vi att allt var klart.
Husarvid hjälpte oss genom hela processen och tillsammans med Mjöbäcksvillan ritade vi upp ett fantastiskt souterränghus med en enastående sjöutsikt. Allt kändes bra och vi var redo att skriva kontrakt. Då hände något, det skar sig med tomtägaren och plötsligt stod vi utan tomt och husdrömmen kändes väldigt avlägsen.

Vad gör vi nu? Snopna över all tid och engagemang vi lagt ner funderade vi på om vi skulle bo kvar och lägga nybyggnadsplanerna åt sidan. Men ingen av oss kunde släppa drömmen och bemötandet från Husarvid hade ju trots allt varit exemplariskt. Vi valde därför att kontakta dem igen och fortsätta leta. Vi tittade på den ena tomten efter den andra, men ingen kändes perfekt.

Så hände det en dag. Vi fick tips om en ledig tomt som de trodde kunde passa oss. Det räckte med ett besök, det är här vi ska bo.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar